Dušan Cinkota podľa polície nebol agentom

13.12.2012 Bratislava

Bratislava 13. decembra (TASR) - Polícia vylúčila, že herec Dušan Cinkota bol jej agentom. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara sa stretával s jedným policajtom, ale s akciou, pri ktorej ho zadržali v bratislavskej Dúbravke, to nemalo nič spoločné. Uvádza to dnešné vydanie denníka Sme.

"Oslovil istého policajta, ale nešlo o oficiálne riadenú spoluprácu. V žiadnom prípade sa nevykonala kontrolovaná dodávka alebo predstieraný prevod, v ktorom by vystupoval ako agent," cituje denník Gašpara.

Cinkota sa s policajtom údajne stretol niekoľkokrát. Informácie, ktoré mu dal, však nesúviseli s predmetnou akciou v Dúbravke. Polícia v tejto mestskej časti sledovala "varičov" drogy a zistila, že ich tam chodí kupovať aj Cinkota. Policajt, s ktorým sa stretával, o tom vraj nevedel, herec mu to nepovedal.

Ak by kupoval drogu ako policajný agent, prevod by musel schváliť minister vnútra a použili by sa policajné peniaze. Herec platil vlastnými peniazmi. Podľa Gašpara by za všetkým bola rozsiahla dokumentácia.

Policajti známeho herca zadržali v máji 2007 pri akcii, keď u neho našli 200 dávok pervitínu. Za to bol odsúdený na osem rokov väzenia, keďže ho s drogami chytili už druhýkrát. Krajský súd v Bratislave 5. decembra zamietol jeho odvolanie voči rozsudku prvostupňového Okresného súdu Bratislava IV z marca tohto roku.
 

Vyberte región